Janita Tabak voert onze lijst aan!

22 november 2017

De leden van de PvdA Kampen hebben Janita Tabak verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Tabak was eerder wethouder en fractievoorzitter voor de sociaal democraten in Kampen. Toen de PvdA in 2014 niet langer deel uit maakte van de coalitie verdween ze uit de lokale politiek.

De kandidaatstellingscommissie zette Tabak op één omdat ze veel politieke ervaring heeft en een bekend gezicht is. In het dagelijks leven is ze werkzaam als zelfstandig strategisch adviseur. De huidige fractievoorzitter Manfred Haveman, beleidsmedewerken bij de gemeente Leystad, staat op de tweede plaats. De eerste nieuwkomer op de lijst is Marja Boorsma, zij werkt als clientadviseur bij een zorginstelling. De huidige burgerraadsleden Theo Nieuwenhuizen en Ronald Klappe staan op plek drie en vier. Op de zesde plek staat Rick de Breij. Hij is met 19 jaar de jongste kandidaat. De voorzitter van de kandidaatstellingscommissie Murat Yasar is tevreden: “Het was een hele puzzel maar we zijn blij met deze lijst. Het is een mix van ervaring en nieuw elan!”

Volgens Tabak is de PvdA springlevend. “De sociaal democratie heeft ons land gemaakt tot wat het is. Nederland is wereldwijd nog altijd koploper op het gebied van welvaart, welzijn en sociale zekerheid.” Over de PvdA Kampen zegt ze: “Wij zijn van nature geen schreeuwers en dwarsliggers. We kijken naar de inhoud en als een voorstel deugt dan zetten we onze schouders eronder.” Volgens Tabak moet het in Kampen de komende vier jaar gaan over zekerheid op het gebied van inkomen en zorg. Ook spreekt ze haar zorgen uit over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen voor mensen die geen recht hebben op een sociale huurwoning.

Onze lijst:

  1. Janita Tabak
  2. Manfred Haveman
  3. Theo Nieuwenhuizen
  4. Ronald Klappe
  5. Marja Boorsma
  6. Rick de Breij
  7. Berry van Brink
  8. Jules van Swol
  9. Yvonne Riemeijer