23 februari 2014

Kandidaat nr. 2: Arian Holtland

“Opkomen voor hen die hier zelf de mogelijkheden niet voor hebben”

Dat is waar ik me voor in wil zetten.
Mijn hele leven (38 jaar) woon en werk ik al in Kampen. Dat werk doe ik voor een grote jeugdzorg organisatie waarbij mijn specialisatie ligt bij mensen met een licht verstandelijke beperking. (de zogenaamde LVB)

Dit werk bracht bij mij de zorg naar voren dat de herinrichting van de zorg wellicht voor veel mensen goed zou kunnen werken maar geeft mij ook zorgen voor hen die moeite hebben de weg te vinden in “zorg land”, moeite hebben voor zichzelf op te komen of bijvoorbeeld een zeer beperkt sociaal netwerk hebben.
Deze zorg bracht mij bij de PvdA. Een grote groep mensen die net als ik willen voorkomen dat mensen om wat voor reden dan ook tussen wal en schip vallen.
Zoals gezegd woon ik ook in Kampen. Na opgegroeid te zijn in de binnenstad, doorgegroeid te zijn in de oranje wijk woon ik met 3 kinderen inmiddels een jaar of 12 in de wijk Cellesbroek.

Door de jaren heen heb ik in Kampen ook veel kunnen genieten van school en verenigingsleven. Zelf jaren op de muziekschool en muziek vereniging gezeten, maar ook op scouting en squash club. Deze actieve rol is inmiddels ingeruild voor de rol van betrokken ouder. Wel heb ik in al die jaren de kracht en het belang van het verenigingsleven in Kampen leren kennen. Belangrijk vind ik dan ook dat de gemeente zich in blijft zetten om dit voor iedereen mogelijk te houden.
Naast zorg en leven is ook wonen voor de komende jaren een vraagstuk. Te denken valt aan de keuzes die gemaakt moeten worden ten aanzien van de eventuele nieuwe wijk “Reeve”, het nieuwe zwembad, behoud van natuur of een nieuwe haven etc. Niet altijd makkelijke keuzes, vaak gaat het om veel geld. Ook hier zullen we zorgvuldig mee om moeten gaan.

Samen met de andere kandidaten op de lijst van de PvdA wil ik me inzetten om mee te helpen van Kampen een mooie, zorgzame, veilige, stimulerende, bloeiende stad te maken, ook in de toekomst.
Die toekomst zie ik in Kampen, met de PvdA, met vertrouwen tegemoet.

Arian Holtland