26 januari 2014

Onze kandidaat nr. 3: Theo Nieuwenhuizen

Gedrevenheid is fundamenteel !

Dat is een term uit mijn officiële aanmelding als raadkandidaat voor de komende verkiezingen in 2014, die mij eigenlijk compleet omschrijft.

Bijna 50 jaar geleden ben ik geboren in Utrecht en na vervolgens in diverse delen van het land te hebben gewoond en gewerkt, ben ik nu ruim 7 jaar thuis in Kampen. Mijn roots liggen in Utrecht, geboren in het centrum vlak bij de munt. Maar eigenlijk meer gevormd in Noord-Holland, regio Haarlem en om precies te zijn in Zandvoort aan Zee.

Na mijn schooltijd heb ik de dienstplicht met plezier vervuld, want die was er rond 1985 nog, en aansluitend in het bedrijfsleven verzeild geraakt. Dat paste veel beter bij mij dan de schoolbanken, meer actie en adrenaline.
Ik ben vrijgezel(lig) en hetero, niet roker en zeer vastberaden, altijd positief maar wel met een grote mate van realiteitszin. Ik wil gehoord worden, omdat ik denk mensen echt te kunnen helpen. Dat probeer ik dagelijks in de praktijk te brengen in diverse omgevingen.
Ik behoor zelf tot geen enkel kerkgenootschap maar respecteer ieders keuze, zolang die in vrijheid gemaakt is en niemand anders schade toebrengt. Tevens ben ik lid geworden van FNV Bondgenoten.

Ik ben goed opgeleid, deels historicus, deels sales- en marketing in de ICT met zelfs nog een stukje horeca verleden.
Ook ben ik zeer maatschappelijk betrokken, op alle terreinen en met name die, waar we nu in de beruchte drie decentralisaties over praten en waar in de praktijk deze komende gemeenteraadsverkiezingen over gaan.

Het is crisis en dat heb ik gemerkt, faillissementen meegemaakt en de teloorgang van hele bedrijfstakken en zo door de wol geverfd, mooi rood wel te verstaan, maar wel altijd in redelijkheid, want dan bereik je toch echt het meest.

In 2005 was al een jaartje crisis te merken, product prijzen in de ICT systemen daalde plotseling enorm, maar toen de focus iets verschoven werd naar data opslag kwam het herstel weer.
2009 was het pas echt heftig raak, mijn toenmalige werkgever in Almere is failliet geraakt wat ontslag betekende voor de 27 medewerkers (mezelf meegerekend). Dit heb ik nog een jaartje kunnen opvangen met hulp van een zakenpartner, maar ook daar drong de crisis toen door.

In 2006 was ik al naar Kampen verhuisd, dat was een hele goede zet.
In maart 2012 heb ik samen met paar lotgenoten ArboPositief, een landelijke belangenorganisatie voor werkzoekenden opgericht en nu twee bloeiende netwerkgroepen bedienend in Kampen en in Zwolle. Daarnaast doe vrijwilligerswerk voor ons Stedelijk Museum en voor de Isala klinieken in Zwolle.

In september 2013 heb ik mij als kandidaat raadslid opgegeven voor de Partij van de Arbeid.
Het beginselprogramma van deze partij heeft mij een tijdje terug binnen boord gehaald, plus de actieve directe motivatie van onze huidige lokale lijsttrekker. Je kunt het beste kijken wie het dichtste bij je persoon staat en nooit uit onvrede of (tijdelijke) tegenslag je keuze laten vertroebelen. Vaar voor jezelf altijd een duidelijke koers.

Besluiten, afspraken en termijn programma’s zijn momentopnamen en niet bepalend.
Het gaat om de motivatie van binnen uit. Hoe sta je in het leven en hoe zie je een rechtvaardige samenleving het best vormgegeven.

Veur Elkaar!

Theo J.W. Nieuwenhuizen