Van de Voorzitters EXTRA EDITIE

28 februari 2023

Kampen
Samen vooruit !

Van de voorzitters, februari 2023 (extra editie)

Beste leden,

Soms is een bericht zo belangrijk dat je niet wilt wachten tot de volgende maand. Deze extra editie staat volledig in het teken van een besluit dat Rick de Breij genomen heeft. Hieronder de tekst van Rick:

Beste leden,

Toen ik afgelopen december Kampen noodgedwongen moest verlaten, had ik 100% de intentie om terug te keren naar Kampen en mijn commissiewerk te hervatten. Het eerste gedeelte is vandaag met het overbrengen van de laatste dozen naar mijn nieuwe huisje in Kampen gelukt. Dit geldt alleen niet voor het terugkeren in de commissie.

Een tijdje geleden heb ik een goed gesprek gevoerd met Jan en Manfred over mijn toekomst en die van onze afdeling. Hoewel ik het commissiewerk ontzettend mis, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat ik niet terugkeer, om een aantal redenen:
Ten eerste kost het commissiewerk mij naast mijn twee studies enorm veel tijd. Tijd die ik niet kan steken in een bijbaan waarmee ik in levensonderhoud kan voorzien. Het commissiewerk zelf levert niet voldoende op in verhouding tot de tijdsbesteding.

Ten tweede ga ik met het afstuderen in zicht een nieuwe fase tegemoet waarbij ik niet kan garanderen dat ik dezelfde commitment kan houden voor het commissiewerk als ik de afgelopen jaren heb gedaan. Hadden we onze tweede zetel behouden dan had ik me uiteraard hier wel aan kunnen committeren, maar voor het commissiewerk kan ik dat nu niet garanderen.
Ten slotte, maar zeker heel belangrijk, vind ik dat onze afdeling zich snel moet vernieuwen. Alles zou de komende drie jaar in het teken moeten staan van nieuwe mensen op de goede plekken neerzetten en opleiden. Voor mijzelf zijn er genoeg ontwikkelingsmogelijkheden in de partij. Graag geef ik mijn commissieplek aan een ander persoon die de komende drie jaar de gelegenheid heeft om het politieke handwerk te leren.

Uiteraard vind ik het zelf heel jammer maar ik denk dat dit op lange termijn de juiste keuze is. Komende periode ga ik goed nadenken of en waar ik van nut kan zijn voor onze afdeling.

U hoort nog van mij!

Rick

We hebben er alle begrip voor dat Rick dit besluit neemt. Er rest ons dan ook niets anders dan het besluit van Rick te respecteren. Inmiddels werken we aan de vervanging van Rick als commissielid. Wij houden jullie hiervan op de hoogte.

Wij twijfelen er geen moment aan dat we ook op andere binnen de afdeling uitstekend gebruik kunnen maken van de kwaliteiten van Rick.

Met rode groet,
Manfred Haveman en Jan Blom
[email protected]
[email protected]