VERKIEZINGSNIEUWS – KAMPEN

5 november 2023

Op zaterdag 4 november vond de eerste campagnedag van de gezamenlijke fracties van GroenLinks en de PvdA plaats in het hart van de Kamper binnenstad. Inzet is zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te gaan stemmen voor de Tweede Kamer op woensdag 22 november. Bij voorkeur natuurlijk op de combinatie van PvdA/GroenLinks. Ondanks de kou en wind was er sprake van een warme sfeer. De hete koffie vond dan ook gretig aftrek.

 

We spraken mensen over wat hen bezighoudt, wat ze belangrijk vinden en wat ze ook niet (meer) willen, over ideeën, zorgen en hoop voor de toekomst. De komende verkiezingen gaan dan ook écht ergens over. Men is klaar met het neo-liberalisme van de VVD en crisis op crisis. Dat was wel duidelijk.

 

De teams werden bijgestaan door Tweede Kamer-kandidaat Jimme Nordkamp uit Losser (Overijssel). Jimme hielp mee spandoeken op te hangen en sprak ook van een groot enthousiasme onder vrijwilligers en publiek.

 

Al met al was de eerste campagnedag van GroenLinks en de PvdA in Kampen een groot succes, waarbij positieve energie en goede gesprekken de toon zetten voor wat belooft een inspirerende campagne te worden.

De windmolentjes die aan kinderen werden uitgereikt hadden in ieder geval de wind al mee!